Der er arrangeret nogle meget smukke vandreture i bjergene. Vandring i området omkring frigiliana er en spektakulær oplevelse med svimlende udsigter, duftende urter og sved på panden. Den intense duft af rosmarin tilsat citrontimian og vilde blomster. Synet af det mægtige, blå Middelhav. Kig til fjerne hvide landsbyer og måske et hurtigt glimt af en bjergged.

 

VIGTIGT : Bjergene består mange steder af porøs kalksten; der er mange små løse sten og i det hele taget et noget ujævnt underlag. Ofte højt at træde. For nogen er en vandrestav derfor god at have med. Godt fodtøj er vigtigt. Jeg bruger selv af og til gode løbesko, men oftest lette vandrestøvler. Andre bruger vandresko. Vandresandaler er ikke gode nok i dette terræn.

Det kræver en rimelig grundform at vandre i bjergene her. Hvis du er vant til at vandre i bjerge, er det ikke et vanskeligt terræn. Det er medium katagori. Men det går jo opad og nedad i bjergene så nogen overraskes og taber pusten. Det er dog ikke værre end at det kan klares ved at tage de pauser du har brug for. Jeg går forrest og min hjælper går bagerst. Så der er plads til at du får den tid du har brug for. Vandreturene varer ca 3-4 timer.

Hvis du er i tvivl om hvordan det vil være for dig, er du meget velkommen til at ringe til mig. Det kan være en god idé at få en snak på forhånd.

STILLE STRÆKNINGER : På vandreturene er nogle strækninger tænkt som stille vandring. Bevægelse er en god og brugbar metode til, at have fokus på sanselighed og skabe kontakt mellem hjerne og krop. Ved at arbejde med kroppen, får vi kroppen til at falde til ro, og vil opdage, at det er meget nemmere at få sindet og tankerne til at falde til ro. I naturen aktiveres sanserne, så vi bedre kan mærke os selv, mærke kroppen, tankerne og følelserne.  På disse strækninger, vil vi ikke tale sammen, men være stille med os selv og med hinanden.

Dette kan være indledende øvelser til, at opbygge et bevidst nærvær, hvor du bevæger dig og åbner for kroppen. Opnår en tilstand, som kan skabe ro og virke stressnedsættende. Du er mindful når du er tilstede i det du gør lige nu i dette øjeblik.                                      

VEJRET : April og oktober måned er rigtig gode måneder at vandre hernede. Vejret er varmt og solrigt om dagen, men ikke for varmt til at vandre, hvilket det oftest vil være i maj og september. Aftenerne er dog kølige. Men med passende tøj plejer vi at spise udenfor. Tidspunktet er planlagt ud fra det bedste vandrevejr.